جستجو

دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳

تجارت خارجی در تیررس کرونا

به گزارش انجمن ملی صنایع پلیمر  ایران ( اینپیا )
مسعود جمالی عضو هیئت مدیره انجمن ملی پلیمر مطرح کرد :
” به نظر می رسد اولین گام برای کم کردن عوارض این بحران، ورود دستگاه دیپلماسی و اقتصادی کشور برای باز کردن مرزهای خروجی و شریان های حیاتی واردات و صادرات کشور است “

شاید در نگاه اول تاثیر کرونا فقط بر روی برخی کسب و کارها مرتبط با حوزه گردشگری و اصناف مرتبط با آن به چشم بیاید اما با دقت بیشتر می توان تاثیر منفی این اپیدمی را بر کل اقتصاد کلان و خرد جهان و ایران دید؛ کاهش سطح تقاضا در جهان؛ کاهش قیمت نفت ؛ کاهش شدید ارزش بورس های جهانی؛ پیش بینی آینده صندوق بین المللی پول ؛نشانگر عمق تاثیراین میهمان ناخوانده در سال ۲۰۲۰ است.

مسعود جمالی عضو هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در گفتگو با خبرنگار اینپیا در اینباره گفت: بسیاری از صنایع کشور که در حوزه صادرات و واردات فعالیت می کنند، به تبع شیوع این ویروس و بسته شدن مرزهای زمینی کشور و هوایی کشور ها بر روی ایران دچار مشکلات بزرگی شده اند؛ کالاهای جامانده در بنادر و پشت مرزهای همسایگان که گاها فساد پذیر هم بو ده اند ضرر زیادی به تولیدکنندگان و فعالین حوزه تجارت خارجی کشور وارد کرده است. وی افزود: درصورت استمرار این وضعیت،  بازارهای صادراتی با خطر مواجه خواهند شد.

 جمالی با اشاره به اینکه کشورهای رقیب، مانند ترکیه که نشان داده اند در بحرانهای گذشته نهایت سرعت عمل را داشته و سهم بازار ایران را کوچکتر کرده اند، گفت:  در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی  که علاوه بر مشکل ارسال تجهیزات نیاز به اعزام نیروهای متخصص هم دارند این مشکل دو چندان است؛ هرچند در برخی حوزه ها مانند بهداشت و سلامت ؛ خرید آنلاین افزایش تقاضای بازار را شاهد خواهیم بود اما در مجموع صنعت کشور با چالش بزرگی روبروست.

  عضو هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران مهمترین وظیفه دولت را در این میان صداقت و شفافیت در مواجهه با این ویروس هم حوزه بهداشت و درمان و هم در حوزه کسب و کارها دانست و گفت: به نظر می رسد اولین گام برای کم کردن عوارض این بحران، ورود دستگاه دیپلماسی و اقتصادی کشور برای باز کردن مرزهای خروجی و شریان های حیاتی واردات و صادرات کشور است.

 مسعود جمالی افزود: در صورت کوتاهی در رفع مشکل بزرگی چون بسته بودن نامعلوم مرزها، شوک اقتصادی به کشور وارد خواهد آمد؛ بنابراین تسهیل امور گمرکی و ورادات و صادرات کشور در این شرایط بحرانی ضروری است.

 وی گفت:گام دوم در جریان عبور از بحران حال حاضر، تمدید قوانین حمایتی کشور از صنایع و اصناف تا شهریور سال ۹۹ و امهال وصول مطالبات بانک ها و دولت اعم از مالیات و بیمه و عوارض است.

 جمالی با ذکر این مهم که در این شرایط  زیرساخت های دولت الکترونیک و سامانه های برخط برای کاهش رفت آمد مردم به ادارات دولتی نیز احساس می شود، گفت: با وجود سامانه های قوی و کاربردی و نیز تعطیل نکردن دولت و وزارت خانه ها مرتبط  در نوروز و باز بودن شریان های جاده ای حمل و نقل کالای کشور در طول مدت تعطیلات نیز می توان به کمتر شدن مشکلات صنایع کمک کرد.

 به گفته این فعال اقتصادی، بخش خصوصی واقعی مثل همیشه در کنار مردم و دولت  بوده به طوریکه امروز در حوزه مسولیت های اجتماعی بسیاری از شرکت ها و فعالان بخش خصوصی درصدد تامین نیازهای بهداشتی و پزشکی کشور هستند؛ در این موقعیت نیز بخش خصوصی وارد عمل شده و با تشکیل ” کمپین نفس” با شعار بخش خصوصی، همیاری عمومی را برای عبور از چالش فعلی جلب کرده است.

 وی اظهار داشت: این کمپین  با ۸ هدف عمده و در ۷ کارگروه در راستای عبور از بحران کرونا به همت فعالان اقتصادی و تشکل ها و برخی اتاق های بازرگانی شکل گرفته است و در این راستا شرکت های تولید کننده مواد بهداشتی و حوزه سلامت با تمام توان در حال تولید اقلام مورد نیاز کشورهستند.

 به گزارش اینپیا در پی تشکیل این کمپین، انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در حال هماهنگی افزایش تولید ظروف بسته بندی لازم جهت مصارف بهداشتی و پزشکی کشور است

 جمالی ضمن اظهار امیدواری برای هم نفس شدن بخش خصوصی، دولت و مردم برای عبور از بحران، گفت: پیشنهادات بخش خصوصی در ۸ موضوع به ریاست محترم جمهوری ایفاد گردیده است. امید است با همراهی و همدلی نهادهای مختلف از این شرایط با کمترین عوارض عبور کنیم .

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Print
Email